Anmeldelse – Lego julekalender

Anmeldelse af LEGO Harry Potter Julekalender 2020

Til udarbejdelsen af LEGO’s Harry Potter Julekalender 2020 er Mette udfordret på ikke selv at være målgruppen. For alligevel at give retvisende en anmeldelse, har hun derfor allieret sig med sin niece og nevø: Johanne 7 år & Alfred 5 år. Mettes yngste niece Esther på 2,5 år er en nysgerrig sjæl og skal for alt i verden ikke gå glip af noget – så hun er selvfølgelig også med i dette projekt. 
Børnenes mor og Mettes kære søster er heller ikke langsom til at slutte sig til. 

Fokusgruppen melder nu klar! 😀   

lego-harry-potter-julekalender-2020-4

Hvad kan LEGO's Harry Potter Julekalender?

Bag hver låge gemmer der sig en pose med delene til forskellige former for Harry Potter figurer. Delene skal så samles, inden det kan leges med. 
På indersiden af hver enkelt låge er der afbildet en lille guide til, hvordan dagens figur skal samles. Hvilket er helt genialt! Johanne og Alfred har begge stor glæde af denne lille hjælp, så de helt selv kan samle den figur de sidder med. Alfred på bare 5 år kan altså også sagtens helt selvstændigt samle sin figur, på trods af at julekalenderen ellers er alders bestemt til 7+ år.

Efterhånden som dagene går og flere låger bliver åbnet, jo flere elementer fra Harry Potter universet bliver der at lege med.

lego-harry-potter-julekalender-1

Interaktionen

LEGO er og bliver fantastisk til at fange børns fokus og koncentration – uanset alder. LEGO’s Harry Potter Julekalender 2020, er ingen undtagelse. Johanne og Alfred er dybt dedikeret fra første sekund og gør sig meget umage med at samle sin figur. Processen fra at ungerne åbner lågen -> bliver begejstret for, hvilken figur lågen gemmer på -> samler figuren og stolt viser resultatet frem – opstår der flere hyggelige interaktioner og små samtaler med dem hver især. Ungerne fortæller og forklarer så fint, hvor de kommer med deres input til, hvad de tror figuren kan og hvad formålet med den er. Der er ingen tvivl om, at både Johanne og Alfred får sat både deres fantasi og logikken igang. Super fin og lærerig stund at have sammen med dem.

lego-harry-potter-julekalender-2
lego-harry-potter-julekalender-3

Julehjerter til LEGO's Harry Potter Julekalender 2020

Jeg vælger at give LEGO’s Harry Potter Julekalender 2020 4 ud af 5 julehjerter 
Julekalenderen er rigtig god og ungerne var meget optaget af den – så jeg kan derfor varmt anbefale den. Skal jeg alligevel lige sætte en lille finger på den, så kan jeg kun pege på tidshorisonten. Ungerne var ret hurtige til at samle de enkelte figurere og derfor vil den “daglige stund” med julekalenderen og barnet være en smule kort. Det er naturligvis fra et voksen perspektiv og julekalenderen er jo når alt kommer til alt, til børnene. Alligevel synes jeg også at et sammenspil mellem den voksne og barnet er vigtig 😀 

LEGO’s Harry Potter Julekalender får derfor 4 meget store og meget flotte julehjerter herfra <3 <3 <3 <3